Είναι δυνατόν να χάνουν τη ζωή τους από Γρίπη το 2019;

Είναι δυνατόν να χάνουν τη ζωή τους από Γρίπη το 2019;

15 Φεβρουαρίου, 2019

Με γρήγορους ρυθμούς δείχνει να εξαπλώνεται η Γρίπη αφήνοντας πίσω της θύματα που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον ιό. Καθημερινά, παρατηρούμε ουρές έξω από φαρμακεία, κόσμο να κυκλοφορεί με μάσκες και γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με σκοπό να τα προστατεύσουν.
Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αυτή την περίοδο και να φροντίσουν την υγεία τους, τονώνοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Στην Κύπρο τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και τα θύματα αυξάνονται.
Πριν μερικές μέρες ένας 34χρονος έχασε τη ζωή του από τον ιό της Γρίπης Α. Η οικογένεια του άτυχου άνδρα κατηγορεί το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε την υπόθεση του, ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις κρίσιμες ώρες που πέρασε το θύμα νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί η Διοικητική έρευνα για να δρομολογηθεί η υπόθεση και να αναγνωριστούν οι ιθύνοντες.
Στην Ελλάδα, οι ουρές έξω από τα φαρμακεία μαρτυρούν τη ΜΗ ετοιμότητα του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της Γρίπης. Οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να δημιουργούν λίστες με σειρά προτεραιότητας καθώς κάθε φαρμακείο δικαιούται μόνο 5 εμβόλια ανά παραγγελία.
Κανείς δεν θα πίστευε ότι το 2019 θα υπήρχαν ασθενείς που θα έχαναν τη ζωή τους από Γρίπη. Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό και να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν φαινόμενα έκτακτης ανάγκης.
Αυτό όμως που δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες είναι ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μεριμνήσει για να διασφαλίσει την υγεία του κοινού.
Γιατί συμβαίνει αυτό;