Ξέχασαν βελόνα μετά από γυναικολογική επέμβαση. Γυναικολόγοι & νοσηλευτής κρίθηκαν ένοχοι!

Ξέχασαν βελόνα μετά από γυναικολογική επέμβαση. Γυναικολόγοι & νοσηλευτής κρίθηκαν ένοχοι!

16 Μαΐου, 2023

Θύμα δύο γυναικολόγων έπεσε η 59χρονη ασθενής, όπου υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση και ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά της!


Οι δύο γυναικολόγοι αλλά και ο νοσηλευτής που υπέβαλαν την άτυχη ασθενή σε επέμβαση, κρίθηκαν ένοχοι για το.

Μόνιμη βλάβη προκάλεσαν στην 59χρονη ασθενή από την Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2018, όταν δύο γιατροί και ένας νοσηλευτής, την υπέβαλαν σε γυναικολογική επέμβαση και ξέχασαν χειρουργική βελόνα 13,5 εκατοστών στην κοιλιά της. Γιατροι και νοσηλευτής κρίθηκαν ένοχοι για ιατρικό λάθος.

 

Η ενόχληση στο νεφρό αλλά και οι πόνοι που ένιωθε η γυναίκα, διήρκησαν 5 μήνες. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών, ήταν πως ο πόνος είναι μετεγχειρητικός και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Η ασθενής έπειτα από την επίσκεψή της σε άλλο γιατρό λόγω πόνων, διαπίστωσε κατόπιν εξετάσεων αλλά και επέμβασης πως είχε προηγηθεί ιατρικό λάθος και ότι στα σπλάχνα της υπήρχε μια βελόνα 13 εκατοστών! Πέραν του ότι είχαν καταστρέψει τον ουρητήρα. Διπλό το λάθος και η αμέλεια συνεχίστηκε!

 

«Πέραν ότι βρέθηκαν δύο προβλήματα, στην γυναικολογική επέμβαση, μου είχαν καυτηριάσει και τον ουρητήρα, ενώ στο τέλος ανακάλυψαν ότι υπάρχει κι ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιακή μου χώρα 13,5 εκατοστά. Ξαναέκανα επέμβαση για να μου αποκαταστήσουν τον ουρητήρα»…

 

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα. Έκανα αυτό που έκανα με την αλλαγή του pig tail είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Κάθε 6 μήνες κάνω χειρουργείο για την αλλαγή του pig tail το οποίο βοηθάει στην διόγκωση του ουρητήρα για να μπορώ να αποφεύγονται τα ούρα από τους νεφρούς. Ό,τι και να κάνω είναι μη αναστρέψιμο. Τον γιατρό τον είχα 15 χρόνια ήταν δικός μου γιατρός»…

 

Το δικαστήριο για την υπόθεση έγινε την Τρίτη και καταδικάστηκαν δύο γυναικολόγοι-χειρουργοί γιατροί, σε 14 και 11 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης.

 

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, «Χθες ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη, μετά από 5 χρόνια. Καταδικάστηκαν οι δύο χειρουργοί – γυναικολόγοι, ό ένας ήταν ο δικός της γιατρός, ο δεύτερος ήταν ο βοηθός και ο τρίτος ήταν ο εργαλειοδότης που ανήκει στο προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης για σωματική βλάβη από αμέλεια, 14 μήνες ο πρώτος, 11 μήνες ο δεύτερος και 7 ο τρίτος εργαλειοδότης.
Μιλάμε για πλημμελήματα επειδή έχουν τελεστεί από αμέλεια.

 

Υπάρχει και αστικό δικαστήριο για την αποζημίωση της παθούσας που δεν έχει τελεστεί ακόμα».