Χειρουργείο σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook!

30 Οκτωβρίου, 2019

Για 45 λεπτά χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το χειρουργείο στον εγκέφαλο μιας 25χρονης σε νοσοκομείο στο Τέξας.
Για πρώτη φορά γιατροί διεξήγαγαν ζωντανά μια χειρουργική επέμβαση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με το ενδιαφέρον του κοινού να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
Στόχος της επέμβασης ήταν η αφαίρεση μιας μάζας από τον εγκέφαλο της ασθενούς που επηρέαζε την ομιλία της. Η 25χρονη εργάζεται ως θεραπεύτρια ώσπου κάποια στιγμή έχασε την δυνατότητα ομιλίας της και έτσι απευθύνθηκε στους γιατρούς. 
Η ιδέα για ζωντανή μετάδοση της επέμβασης ήταν των γιατρών, όμως και η νεαρή ασθενής δέχτηκε με χαρά την πρόταση καθώς ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι “όταν έχεις αυτό το πρόβλημα, μπορείς να το διορθώσεις”. 
Το χειρουργείο κράτησε 45 λεπτά και καθ’ όλη την διάρκεια η 25χρονη ήταν ξύπνια και χαμογελαστή, βοηθώντας με τις αντιδράσεις της τους γιατρούς στο έργο τους. Καθώς η επέμβαση ήταν απαιτητική, η ασθενής έπρεπε να παραμείνει ξύπνια καθ’ όλη την διάρκεια ώστε οι γιατροί να ελέγχουν τις περιοχές του εγκεφάλου της και να αποφύγουν κάποιο ιατρικό λάθος
Ένα μέλος της ομάδας έδειχνε διαρκώς στην κοπέλα αριθμούς, χρώματα και ζώα ώστε ο εγκέφαλος της να παραμείνει σε λειτουργία. Το βίντεο είχε και αφήγηση, την οποία ανέλαβε εκπρόσωπος του νοσοκομείου που βρισκόταν δίπλα στον επικεφαλή της χειρουργικής ομάδας. 
Στο τέλος της μετάδοσης, οι γιατροί είπαν ότι η επέμβαση “άγγιξε την τελειότητα” και παρόλο που η κοπέλα θα χρειαστεί να μείνει αρκετές μέρες στο νοσοκομείο για νοσηλεία, θα αναρρώσει πλήρως!
Το κοινό δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή και σε λιγότερο από μια ώρα, παρακολούθησαν την επέμβαση 45.000 ατομα.
 
Πηγή: https://www.cretalive.gr