Χειρουργοί ξέχασαν 16 αντικείμενα σε σώμα ασθενή

Χειρουργοί ξέχασαν 16 αντικείμενα σε σώμα ασθενή!

6 Νοεμβρίου, 2018

Το παρακάτω περιστατικό θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Γιατροί “ξέχασαν” κατά λάθος 16 ιατρικά εργαλεία σε σώμα 74χρονου ασθενή, κατά τη διάρκεια χειρουργείου.

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο της Γερμανίας για να υποβληθεί σε εγχείρηση αντιμετώπισης καρκίνου του προστάτη. Η συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται επέμβαση ρουτίνας στους ιατρικούς κύκλους. Ο 74χρονος αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία με σκοπό να “σβήσει” τουλάχιστον τα 80 κεράκια στη γενέθλια τούρτα, όπως είχε μοιραστεί η κόρη του με τους δημοσιογράφους.
Κατά το μετεγχειρητικό στάδιο ο ασθενής είχε έντονους πόνους που τις περισσότερες φορές δεν του επέτρεπαν να μείνει σε καθιστική στάση. Η οικογένεια του δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί, καθώς η αιτία της κατάστασης του ήρθε στο φως μερικές εβδομάδες μετά.
Τα αίτια του πόνου ήταν πολλά, συγκεκριμένα 16, όπως και τα αντικείμενα που είχαν αφήσει στο σώμα του οι χειρουργοί. Στο σώμα του βρέθηκαν αντικείμενα όπως: βελόνες, επίδεσμοι, κομμάτι χειρουργικής μάρκας και επιχρίσματα. Χρειάστηκαν 2 ακόμα επεμβάσεις για να αφαιρεθούν τα αντικείμενα από το σώμα του.
Ο 74χρονος κατάφερε να επιβιώσει από αυτή την απίστευτη περιπέτεια, αλλά δυστυχώς “νικήθηκε” από την επάρατη νόσο ένα χρόνο μετά, όντας τρομερά ταλαιπωρημένος από τα πολλαπλά χειρουργεία.
Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην οικογένεια του ασθενή και το νοσοκομείο κράτησε για χρόνια με την οικογένεια φυσικά να κερδίζει μεγάλο ποσό αποζημίωσης στο τέλος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί από τις πιο απίστευτες περιπτώσεις ιατρικού λάθους. Για αυτόν τον λόγο μη διστάζετε να καταγγείλετε οποιουδήποτε είδους ιατρικό λάθος και επικοινωνήστε μαζί μας στον Συνήγορο του Ασθενή!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]