Χειρούργος πέρασε νεφρό ασθενή για όγκο και το αφαίρεσε!

Πάλι καλά που είχε δύο! Χειρούργος πέρασε νεφρό ασθενή για όγκο και το αφαίρεσε!

16 Ιανουαρίου, 2019

Ένα απίστευτο χειρουργικό λάθος συνέβη σε νοσοκομείο των ΗΠΑ που δεν έχει προηγούμενο και αποδεικνύει την ανεπάρκεια και την έλλειψη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε μεγάλο ποσοστό των λειτουργών Υγείας παγκοσμίως!
Έτσι λοιπόν σαν πρωτάρης την πάτησε ένας χειρουργός στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν κατά τη διάρκεια εγχείρησης, μπέρδεψε ένα απολύτως υγιές νεφρό με καρκινικό όγκο και έπειτα το αφαίρεσε από το σώμα του ασθενή.
Το απίστευτο λάθος συνέβη στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Γουέλλινγκτον τον Απρίλιο του 2016. Ο άνδρας είχε την εντολή να πραγματοποιήσει μία τομή στο σώμα της ασθενούς Μορίν Πασέκο έτσι ώστε δύο άλλοι χειρουργοί να μπορέσουν να εκτελέσουν μια επέμβαση επάνω της.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης παρατήρησε μια ανωμαλία, την οποία ο ίδιος διέγνωσε ως γυναικολογική κακοήθεια, όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας. Ο Βάσκεζ αποφάσισε να ενεργήσει χωρίς να ενημερώσει την ασθενή. Ως αποτέλεσμα, η μάζα που ανακάλυψε «κόπηκε και απομακρύνθηκε στο σύνολό της».
Αλλά ένας παθολόγος στο νοσοκομείο αργότερα έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Η μάζα που αφαιρέθηκε στην πραγματικότητα «ήταν ένα άθικτο νεφρό». Αποδείχθηκε ότι η ασθενής είχε ένα νεφρό σε λίγο διαφορετική θέση από τη φυσιολογική. Φυσικά, ο Βάσκεζ θα γνώριζε τη λεπτομέρεια αυτή αν είχε μελετήσει τα ιατρικά αρχεία του ασθενούς, προτού ανοίξει την ασθενή, πράγμα το οποίο δεν έκανε.
Όπως ήταν φυσικό, η γυναίκα μήνυσε τον χειρουργό και έναν από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην εγχείριση και τελικώς έλαβε 250.000 δολάρια από τον καθένα από αυτούς.
Παράλληλα ο χειρουργός θα πρέπει να δώσει ομιλία διάρκειας μίας ώρας για χειρουργικές επεμβάσεις σε λάθος σημεία του σώματος στο υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό.
Τέλος, θα παρακολουθήσει μαθήματα προεγχειρητικής αξιολόγησης ασθενών και θα κληθεί να καταβάλλει άλλα 4.817,90 δολάρια σε δικαστικά τέλη.
Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοκαριστικών περιπτώσεων, παγκοσμίως, όπου ασθενείς πέφτουν θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας ιατρικού προσωπικού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να στερήσει ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Αν και εσείς έχετε μια παρόμοια ιστορία να μοιραστείτε, ο Συνήγορος του Ασθενή είναι πάντα στο πλευρό σας με απόλυτο αίσθημα ευθύνης!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]