Χριστουγεννιάτικα ιατρικά… θαύματα!

21 Δεκεμβρίου, 2018

Τα Χριστούγεννα είναι η εορτή που χαρακτηρίζεται από αγάπη, χαρά και φυσικά πολλά δώρα! Ωστόσο, κάποια δώρα είναι ανεκτίμητα…

Διαβάστε 5 ιστορίες ιατρικών θαυμάτων που θα κάνουν και εσάς να πιστέψετε στο «πνεύμα» των Χριστουγέννων!

Το παράλυτο αγόρι που περπάτησε

Το 2008 ο 7χρονος Marko Dutschak διαγνώστηκε με κακοήθη κύστη στη σπονδυλική του στήλη, η οποία σύνθλιψε όλους τους σπονδύλους του, αφήνοντας τον μικρό εντελώς παράλυτο. Όλοι οι γιατροί που τον εξέτασαν συμφωνούσαν στο γεγονός ότι το παιδί θα περνούσε την υπόλοιπη ζωή του σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο 7χρονος Marko ξάφνιασε όλη την ιατρική κοινότητα, όταν από μόνος του σηκώθηκε από το κρεβάτι του και περπάτησε! Μέχρι στιγμής ο μικρός μαχητής είναι το μοναδικό άτομο στην ιστορία με αυτή την πάθηση που κατάφερε να περπατήσει.

Μητέρα και μωρό επανέρχονται στη ζωή

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2009, μια νεαρή μητέρα κατέφτασε ετοιμόγεννη στο νοσοκομείο. Ωστόσο, κατά τη γέννα υπήρξαν επιπλοκές και ξαφνικά οι καρδιακοί παλμοί της μητέρας σταμάτησαν και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Αμέσως οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τουλάχιστον το μωρό, το οποίο όμως γεννήθηκε θνησιγενές. Ο σύζυγος, και παραλίγο πατέρας, δε μπορούσε να πιστέψει ότι η σημαντικότερη μέρα της ζωής του μετατράπηκε σε χριστουγεννιάτικο εφιάλτη! Οι εσπευσμένες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να σώσει το μωρό στέφθηκαν με επιτυχία και το βρέφος ξανάρχισε να αναπνέει. Το «πνεύμα» όμως των Χριστουγέννων ήθελε ο μικρός να γνωρίσει τη μητέρα του. Έτσι, ύστερα από 4 ολόκληρα λεπτά χωρίς καθόλου καρδιακό παλμό, εγκεφαλική δραστηριότητα ή αρτηριακή πίεση, η μητέρα άρχισε πάλι να αναπνέει! Και οι δύο ασθενείς κατάφεραν να αναρρώσουν πλήρως και πλέον χαίρουν άκρα υγείας.

Ο άνδρας που ξύπνησε από κώμα

Το 2010 ο Alcides, 37 χρονών έπεσε από ύψος 47 μέτρων από το κτίριο που δούλευε ως καθαριστής τζαμιών όταν η σκαλωσιά, πάνω στην οποία βρισκόταν, κατέρρευσε. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήλθε επειγόντως για χειρουργείο. Για τις επόμενες 20 ημέρες, ο Alcides βρισκόταν σε κώμα και, παρά τα εννέα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε, δεν κατάφερε να επανέλθει. Τόσο το ιατρικό προσωπικό όσο και οι συγγενείς του πίστευαν πως ήταν πλέον θέμα χρόνου για τον άτυχο άνδρα. Κανείς δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν ανήμερα των Χριστουγέννων, ο ασθενής ξύπνησε από το κώμα με πλήρη διαύγεια και απολύτως υγιής! Οι γιατροί του δήλωσαν πως γλίτωσε το θάνατο αλλά θα μείνει ανάπηρος. Ο Alcides όχι μόνο κατάφερε να περπατήσει ξανά, αλλά το 2013 πήρε μέρος και σε αγώνα βάδην 6 χιλιομέτρων.

Δώρο… από καρδιάς

Η Ζάνα Σίμπσονς γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή καρδιοπάθειας. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς της ότι μόλις η κοπέλα θα έμπαινε στην εφηβεία θα χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς αλλιώς δε θα κατάφερνε να παραμείνει στη ζωή. Σε ηλικία 14 ετών η κοπέλα εισήχθη σε χειρουργείο καθώς είχε βρεθεί δότης και ξεκίνησε η διαδικασία μεταμόσχευσης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, οι γιατροί συνειδητοποίησαν πως η νέα καρδιά δεν ήταν συμβατή με την κοπέλα και η δική της καρδιά ήταν ήδη αρκετά διογκωμένη ώστε να μπορέσει να την κρατήσει στη ζωή για λίγο ακόμα καιρό. Λίγο πριν ο γιατρός ανακοινώσει επίσημα την ώρα θανάτου της, κάποιος από την ομάδα του σκέφτηκε ένα σχέδιο για να κρατήσουν την κοπέλα στη ζωή μέχρι να βρεθεί νέος δότης. Έτσι, συνέδεσαν δύο ειδικές αντλίες στο σώμα της κοπέλας, οι οποίες έπαιξαν το ρόλο της καρδιάς προσφέροντας διαρκή ροή αίματος. Η κοπέλα έμεινε διασωληνωμένη 118 ημέρες μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης. Και βρέθηκε! Την 119η ημέρα, την παραμονή των Χριστουγέννων, κάνοντας της το πιο όμορφο δώρο Χριστουγέννων!

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο

Μία 32χρονη που πάσχει από δύο σοβαρές ασθένειες κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εν μέσω των εορτών. Η νέα μητέρα πάσχει χρόνια από ρυθηματώδη λύκο και από νεφρική ανεπάρκεια ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια και δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα δώρα που θα μπορούσε κανείς να λάβει!