Χωρίς προσωπικό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας

13 Νοεμβρίου, 2019

Κλειστές ολόκληρες κλινικές και χωρίς νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Σωτηρία ενώ τα ράντζα κυριαρχούν στο χώρο.
Η απόφαση για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής ήταν μονόδρομο για το νοσοκομείο, καθώς δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Η κλινική είχε δυνατότητα 35 κλινών για τη νοσηλεία των πολιτών και πλέον η μοναδική λύση είναι η χρήση ράντζων.
Το κλείσιμο της κλινικής ήταν απόφαση της διευθύντριας, η πράξη της οποίας έγειρε προβληματισμούς, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση. Παρόλο που το τμήμα υπολειτουργούσε πολύ καιρό τώρα και το προσωπικό είχε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις, η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την πλειονότητα των υπαλλήλων.
Μάλιστα, είχε υπάρξει και σχετική καταγγελία σε εισαγγελέα ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασθενών, εξαιτίας της υπερκόπωσης του προσωπικού. 
Η “μάστιγα” των ράντζων
Ήδη οι χώροι του νοσοκομείου κατακλύζονται από ράντζα και λόγω εποχής ολοένα και αυξάνονται λόγω της γρίπης και των επιπλοκών της. “Το χειμώνα τα ράντζα θα υπερδιπλασιασθούν με τις ιώσεις σε έξαρση. Αντί να ανοίξουμε κρεβάτια ενόψει της γρίπης, για να σταματήσουν επιτέλους να υπάρχουν αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, εμείς κλείνουμε κρεβάτια και ειδικά σε εξειδικευμένα για τις λοιμώξεις της γρίπης νοσοκομεία, όπως είναι το Σωτηρία., αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Τα τελευταία χρόνια, μόνο στο νοσοκομείο Σωτηρία, έχουν κλείσει 5 πνευμονολογικές κλινικές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και από το 2010 δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού.
 
Πηγή: https://www.iatropedia.gr