Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 2)

10 Αυγούστου, 2018

Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 2)

Απίστευτες ιστορίες! Απίστευτα περιστατικά! Ιατρικά λάθη που έχουν στερήσει και αλλάξει δια παντός τις ζωές των ασθενών και των οικογενειών τους!

Το λιγότερο που μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να λάβει το θύμα την νομική, οικονομική και ηθική αποζημίωση που δικαιούται.

Δείτε παρακάτω περιπτώσεις που σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου από έκπληξη:

Μια ανατριχιαστική υπόθεση είναι αυτή ενός ασθενή που νοσηλεύτηκε το 2006 σε νοσοκομείο στις Η.Π.Α. με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Οι γιατροί προχώρησαν σε διερευνητική εγχείρηση με σκοπό να ανακαλύψουν ακριβώς τι συμβαίνει. Οι αναισθησιολόγοι χορήγησαν φάρμακα και ο ασθενής μούδιασε αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε σε ολική αναισθησία. Ο ασθενής βίωσε έναν εφιάλτη καθώς ένιωθε τα πάντα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Πόνο, πίεση, δυσφορία. Δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με τους γιατρούς. Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό ο ασθενής αυτοκτόνησε μην μπορώντας να διαχειριστεί αυτό που του συνέβη. Η οικογένεια του έλαβε το ποσό των 5.000.000 δολαρίων ως αποζημίωση.

7.500.000 δολάρια έλαβε ο γνωστός αμερικάνος κωμικός Dana Carvey που χρειάστηκε διπλή εγχείρηση bypass στην καρδιά μέσα σε δύο μήνες. Ο καρδιοχειρουργός είχε παρακάμψει τη λάθος αρτηρία. Ο 45χρονος και πατέρας 2 παιδιών έκανε άμεσα δεύτερη εγχείρηση και κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα.

ΔΕΙΤΕ στο ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο μας ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στην Ελλάδα

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Το 2007 μία 82χρονη γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο του Rhode Island για να εγχειριστεί με σκοπό να σταματήσει η αιμορραγία  που είχε ανάμεσα στο κρανίο και τον εγκέφαλο της. Κατά την χειρουργική επέμβαση ο νευροχειρουργός ξεκίνησε τη διαδικασία τρυπώντας τη δεξιά πλευρά του κρανίου της ασθενούς, η αξονική τομογραφία είχε δείξει ότι η αιμορραγία υπήρχε στο αριστερό μέρος του κρανίου. Ο χειρουργός το κατάλαβε εγκαίρως και συνέχισε τη διαδικασία στη σωστή πλευρά αυτή τη φορά. Η ταλαιπωρημένη γυναίκα επιβίωσε από την χειρουργική επέμβαση. Η οικογένεια της διεκδίκησε και πήρε από το χειρουργό και το νοσοκομείο αποζημίωση ύψους 250.000 δολαρίων.

Άλλο ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Μινεσότα, όπου ένας ασθενής προχώρησε σε εγχείρηση για να αφαιρέσει καρκινικό όγκο στο ένα του νεφρό. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την επόμενη ημέρα όμως που εξετάστηκε το νεφρό που αφαιρέθηκε δεν βρέθηκε καρκινικό δείγμα. Οι γιατροί είχαν αφαιρέσει το υγιές νεφρό. Ο ασθενής μετά από πολλές διαδικασίες και με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του κατάφερε να επιβιώσει και φυσικά έλαβε ως αποζημίωση από το νοσοκομείο και την ιατρική ομάδα το ποσό του 1.000.000 δολαρίων.

Το Φεβρουάριο του 1995 ένας 52χρονος στην Αμερική μπήκε στο νοσοκομείο για να ακρωτηριάσει το πόδι του. Όλα πήγαιναν ρολόι στο χειρουργείο αν εξαιρέσουμε ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν το λάθος πόδι! Ο άτυχος 52χρονος έχασε και τα 2 του πόδια σε αυτό το χειρουργείο. Πρόκειται για τα ιατρικά λάθη που δεν διορθώνονται και αλλάζουν ολοκληρωτικά τη ζωή των θυμάτων. Ο ασθενής έλαβε αποζημίωση 900.000 δολαρίων από το νοσοκομείο και 250.000 από τον υπεύθυνο γιατρό.

Διαβάστε το 1ο ΜΕΡΟΣ των απίστευτων ιατρικών παραπτωμάτων ΕΔΩ!