Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 3)

10 Αυγούστου, 2018

Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 3)

Αναρίθμητα φαίνεται να είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ανά τον κόσμο με περιπτώσεις ιατρικών παραπτωμάτων και λάθος διαγνώσεων. Πολλοί από τους ασθενείς επιβίωσαν από τα ιατρικά λάθη αλλά δεν κατάφεραν να διαχειριστούν ψυχολογικά αυτό που τους συνέβη.

Οι αποζημιώσεις που έχουν λάβει όσο υψηλές κι αν είναι δεν είναι ικανές να διαγράψουν από τη μνήμη τους όσα έχουν βιώσει. Σε κάθε περίπτωση όμως οι υπαίτιοι πρέπει να “πληρώνουν” τα λάθη και παραπτώματα τους για να δικαιώνεται ο άνθρωπος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δείτε παρακάτω περιστατικά που έχουν συμβεί κι έχουν οδηγήσει ασθενής και συγγενικά πρόσωπα σε αδιέξοδο:

Ένας 26χρονος στις Η.Π.Α.μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε σε κώμα για 16 μήνες ξύπνησε με σοβαρά προβλήματα κινητικότητας και επικοινωνίας. Όταν συνήλθε η σύζυγος του τον φρόντισε για 10 ολόκληρα χρόνια με αγάπη και στοργή ξεκινώντας από το μηδέν. Όταν αναγκάστηκε να εργαστεί σε άλλη πόλη αποφάσισε να τον εισάγει σε ειδική κλινική αποκατάστασης παρ’ όλο που ένιωθε τύψεις και ανασφάλεια. Ο άντρας ξεψύχησε στα χέρια της συζύγου του μετά από δύο μήνες νοσηλείας βγάζοντας μια μαύρη ουσία από το στόμα. Η γυναίκα μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη διερεύνησε το ζήτημα με σκοπό να μάθει την αλήθεια. Η αλήθεια;

Το κέντρο χρησιμοποιούσε ψευτικα και παραποιημένα έγγραφα για να δείχνει την πορεία και παρακολούθηση των ασθενών. Ο υπεύθυνος φροντίδας του συζύγου με το όνομα Ραούλ δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο και μετά την ιατροδικαστική εξέταση στο στομάχι του θύματος βρέθηκαν διάφορα πλαστικά αντικείμενα, όπως περιτυλίγματα από καραμέλες. Η γυναίκα έλαβε αποζημίωση ύψους 4.000.000 δολαρίων.

Δολοπλόκος αποδείχθηκε γιατρός στις Η.Π.Α. καθώς διέγνωσε γυναίκα με σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας και συγκεκριμένα 120 διαφορετικών προσωπικοτήτων και αποφάσισε να χρεώνει τα ραντεβού τους ως group therapy! Κατά τα 6 χρόνια της παρακολούθησης τους της απέσπασε 300.000 δολάρια! Επιπλέον, στην υποτιθέμενη θεραπεία που της παρείχε εισήγαγε στη μνήμη της τραυματικές αναμνήσεις όπως εκείνη του βιασμού και της κακοποίησης. Ο γιατρός προχώρησε ακόμα και σε εξορκισμό! Η άτυχη γυναίκα έκανε μήνυση στο νοσοκομείο και τον γιατρό και κέρδισε 2.400.000 δολάρια!

ΔΕΙΤΕ στο ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο μας ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στην Ελλάδα

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Ένας 70χρονος στην Αμερική έκανε όχι μία, αλλά δύο λάθος χειρουργικές επεμβάσεις στα νεφρά του και τις δύο φορές από λάθος διάγνωση. Οι επεμβάσεις του δημιούργησαν προβλήματα υγείας τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν εμφανιστεί στον οργανισμό του. Οι γιατροί έκαναν λάθος διάγνωση, λάθος διαχείριση, λάθος επεμβάσεις, λάθος μετεγχειρουργικό έλεγχο. Η οικογένεια του ασθενή έλαβε το ποσό των 800.000 δολαρίων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Λάθος ασθενή χειρούργησαν σε νοσοκομείο της Κένυα!
Δύο άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Ο ένας εκ των ασθενών έπρεπε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο για να του
αφαιρεθεί ένα αιμάτωμα, ενώ ο δεύτερος έπρεπε να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ενός οιδήματος. Οι γιατροί χειρούργησαν τον λάθος ασθενή και ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης ότι δεν υπήρχε πουθενά αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο ασθενής που επιβίωσε έκανε αγωγή και κατάφερε να δικαιωθεί κερδίζοντας το ποσό των 900.000 δολαρίων από το νοσοκομείο.

Διαβάστε το 2ο ΜΕΡΟΣ των απίστευτων ιατρικών παραπτωμάτων ΕΔΩ!