Αποζημίωση 584.400 ευρώ για θάνατο 32χρονης

Αποζημίωση 584.400 ευρώ για θάνατο 32χρονης

20 Φεβρουαρίου, 2019

Δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, μητέρας και συζύγου, ήρθε με το δικαστήριο να επιδικάζει αποζημίωση ύψους 584.400 ευρώ για τον θάνατο της.
Η 32χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο συνοδεία του συζύγου της, για να φέρει στη ζωή το 3ο της παιδί. Μετά από σύντομη νοσηλεία της και χορήγηση φαρμάκων ο γιατρός της την προέτρεψε να γυρίσει σπίτι και να επιστρέψει κατά την έναρξη των ωδίνων του τοκετού.
 
Η αρχή του τέλους…
Η γυναίκα επέστρεψε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους, τονίζοντας στον γιατρό της πως δεν επρόκειτο για την ίδια ένταση πόνου που είχε κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων τοκετών. Συμπληρωματικά με τους πόνους και την αδιαθεσία, η γυναίκα εμφάνισε έντονη δύσπνοια, κυάνωση και σπασμούς κυρίως των μασητικών μυών.
Ο γιατρός αποφάσισε την άμεση μεταφορά της στο χειρουργείο, όπου διασωληνώθηκε. Το ιατρικό προσωπικό μετά τις άκαρπες προσπάθειες για βελτίωση της κατάσταση της προχώρησε στη μετακίνηση της ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Η γυναίκα δεν άντεξε τη μεταφορά και κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
 
Πως προκλήθηκε ο θάνατος…
Με βάση τη δικαστική απόφαση αποδείχθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ολιγαιμικό σοκ, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας από την κεντρική αποκόλληση του πλακούντος που εκδηλώθηκε ικανό χρόνο πριν να πέσει η επίτοκος σε κώμα κάτι που δεν διαγνώσθηκε από τον θεράποντα γιατρό της εγκύου ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Ο γιατρός δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στην ασθενή με σκοπό να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση να επιδεινωθεί οδηγώντας τη στο θάνατο.
Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό μαιευτικού λάθους που δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραίο για την ασθενή και την οικογένεια της.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο τονίζεται η σημαντικότητα της καταγγελίας των ιατρικών λαθών με σκοπό την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για ιατρικά λάθη μαιευτικής
 
 
Πηγή: https://www.newsbomb.gr