Αποζημίωση “μαμούθ” για ιατρικό λάθος σε τοκετό

3 Φεβρουαρίου, 2020

Τα γυναικολογικά – μαιευτικά λάθη είναι ο κλάδος, στον οποίο παρατηρούνται τα περισσότερα ιατρικά λάθη. 

Ήδη από τον τοκετό, ο γιατρός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς έχει στα χέρια του δύο ζωές, της μητέρας και του μωρού. Δυστυχώς, πολλές φορές λόγω αμέλειας, έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην μητέρα ή στο νεογνό, ενώ κάποια έφυγαν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να αισθανθούν ποτέ την αγκαλιά της μητέρας τους.

Οι αποζημιώσεις για γυναικολογικά λάθη είναι αρκετά μεγάλες, με την μέση αποζημίωση να είναι γύρω στις 623.000 ευρώ! Το τελευταίο περιστατικό αφορά ιατρικό λάθος που συνέβη σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και προκλήθηκε εγκεφαλική αναπηρία σε νεογνό από ιατρική αμέλεια.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον αγώνα της οικογένειας και τους επιδίκασε αποζημίωση 400.000 ευρώ συν τόκους για ψυχική οδύνη και σωματική βλάβη.

Τα αποδεικτικά στοιχεία και οι μαρτυρίες ανέδειξαν την τεράστια ευθύνη των γυναικολόγων, οι οποίοι με τις πράξεις τους “καταδίκασαν” για πάντα μια μικρή ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο!

Η παραπάνω ιστορία αποτελεί ακόμα μια περίπτωση ιατρικού λάθους, όπου ένα μικρό αγγελούδι έχασε λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, το πολυτιμότερο του αγαθό, την υγεία του.

Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όπως δείχνει και η συγκεκριμένη περίπτωση, η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό τους.


Μάθετε Περισσότερα