Δικαίωση για την αδικοχαμένη 4χρονη, 7,5 χρόνια μετά! Αποζημίωση 500.000 ευρώ!

Δικαίωση για την Μ. Παρασχάκη: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την αναισθησιολόγο.

26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τον Μάϊο του 2023, συμπληρώθηκαν 7,5 χρόνια από τον χαμό της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκης, (διαβάστε σχετικά) που έχασε τη ζωής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου από αμέλεια.
Οι δικαστές του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, έκαναν τότε αναφορά για αμέλεια και αρκετές παραλείψεις.

 

Σήμερα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία την αναισθησιολόγο του νοσοκομείου, καθώς ήταν μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

 

Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Δεν γνωρίζουμε αν είναι η δικαίωση που περίμενε η οικογένεια της μικρής, σίγουρα όμως με το άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της 4χρονης ξέσπασε σε κλάματα’

 
Ναι μεν «δικαιώθηκε ο αγώνας που έδωσε τόσα χρόνια με την οικογένεια του», ωστόσο «δεν πρόκειται για νίκη αφού το παιδί μου δε γυρίζει πίσω».

 

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου έγινε γνωστό ότι θα ασκηθεί αίτηση αναιρέσεως επί της απόφασης.

 

Η αναισθησιολόγος ήταν κατηγορούμενη για τον θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού έπειτα από επέμβαση ρουτίνας το 2015. Η κατηγορούμενη υποστήριξε κατά την απολογία της πως ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε αναφυλακτικό σοκ και πως εκείνη δεν είχε καμία ευθύνη.

 

Υπενθυμίζουμε πως η αναισθησιολόγος είχε κριθεί αθώα σε πρώτο βαθμό ωστόσο μετά την παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά.