Ελληνίδα γιατρός- υπερήρωας στην Ιταλία

4 Ιουνίου, 2019

Ήταν 8:30 το πρωί στο αεροδρόμιο της Ρώμης, όπου μια Βραζιλιάνα επιβάτης περίμενε να αναχωρήσει η πτήση της για την πατρίδα της. Η γυναίκα βρισκόταν στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης της.
Ωστόσο, το βρέφος αισθάνθηκε αμέσως μια μεγάλη αγάπη για την αιώνια πόλη και αποφάσισε να την επισκεφθεί… νωρίτερα! Η γυναίκα κάθισε στο πάτωμα του αεροδρομίου από τους έντονους πόνους και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Η Δρ. Ιωάννα Γαλανού, ιατρός – χειρούργος του μαστού, εμφανίστηκε σαν ήρωας ταινίας μαζί με έναν νοσοκόμο για να βοηθήσουν την νεαρή μητέρα. Αμέσως αντιλήφθηκε ότι το κεφάλι του μωρού είχε ήδη φανεί και ξεκίνησε τι απαραίτητες ενέργειες τοκετού.
Η Ελληνίδα γιατρός κατάφερε να ξεγεννήσει με επιτυχία την νεαρή κοπέλα, παρόλο που η μαιευτική δεν ήταν η ειδικότητα της. Παρόλο που υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, καθώς ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχτεί επικίνδυνα γύρω από το κεφάλι του, η επιχείρηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Τέτοια παραδείγματα του ιατρικού κλάδου αποδεικνύουν ότι οι γιατροί εργάζονται σκληρά και πρωτοπορούν κερδίζοντας τις εντυπώσεις και σώζοντας ζωές. Είναι άδικο για εκείνους να υπάρχουν συνάδελφοι τους που αμαυρώνουν το λειτούργημα τους και να χρησιμοποιούν την ιατρική ως μηχανή χρήματος.
 
Πηγή: http://www.docmed.gr