Φυλάκιση γιατρού που ζητούσε “φακελάκια”

Φυλάκιση γιατρού που ζητούσε “φακελάκια”

20 Ιουνίου, 2019

Ο οφθαλμίατρος ζητούσε χρήματα από τους ασθενείς για την επέμβαση
Το δικαστήριο προφυλάκισε τον 51χρονο οφθαλμίατρο που απαιτούσε φακελάκι από τους ασθενείς του ώστε να τους χειρουργήσει.
Ο εν λόγω γιατρός πιάστηκε έπειτα από καταγγελία πολίτη. Σύμφωνα με τον καταγγέλλων, ο οφθαλμίατρος απαίτησε από συγγενικό του πρόσωπο το ποσό των 600 ευρώ προκειμένου να προβεί σε εγχείρηση.
Η αστυνομία προσημείωσε το εν λόγω ποσό και το έδωσε στον πολίτη, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε στον γιατρό. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και έπιασαν επ αυτοφώρω τον γιατρό, ο οποίος είχε στην κατοχή του τον φάκελο με τα σημαδεμένα χρήματα.
Στις έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν μέσα στο γραφείο του γιατρού άλλα έξι “φακελάκια” με τα ποσά των 400, 300, 200 ακόμα και 700 ευρώ!
Ταυτόχρονα, η έρευνα που έγινε στην κατοικία του οφθαλμίατρου ανακάλυψε “φακελάκια” συνολικού ύψους 19.500 ευρώ!
 
Ο χρηματισμός αποτελεί σημαντικό παράπτωμα και διώκεται από το Νόμο.
Αρκετοί ασθενείς αναγκάζονται να δανείζονται από συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του ιατρικού προσωπικού. Οι γιατροί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ασθενή για περίθαλψη και βελτίωση της υγεία του.
Τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στις πάσχουσες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, εκείνοι ξεχνούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και στοχεύουν στο οικονομικό κέρδος.
 
Μήπως έχει συμβεί και σε εσάς;
 
Πηγή: https://www.cnn.gr