Ιατρικά λάθη που “έκαψαν” ασθενείς στην Ελλάδα.

9 Ιουλίου, 2019

Τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα τα ιατρικά λάθη έχουν ζημιώσει χιλιάδες ασθενείς που αφέθηκαν στα χέρια των γιατρών τους.
Διαβάστε παρακάτω 6 ιατρικά λάθη που συνέβησαν στην Ελλάδα…

  • Ασθενής από τη Β. Ελλάδα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση ογκιδίου στο επινεφρίδιο, αλλά λόγω ισχυρών πόνων και της ευαισθησίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα επέμβαση μετά από λίγο καιρό σε άλλο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι στην πρώτη επέμβαση δεν αφαιρέθηκε το ογκίδιο, αλλά ένα υγιές τμήμα του δεξιού επινεφριδίου. Επιδικάστηκε αποζημίωση που ξεπέρασε τα 100.000€ συμπληρωματικά με τους νόμιμους τόκους.

 

  • Εγχείρηση αφαίρεσης πολύποδα αντιμετωπίστηκε από πεπειραμένους γιατρούς νοσοκομείου της Κεντρικής Ελλάδας ως επέμβαση ρουτίνας. Από παρατεταμένη υποξαιμία του εγκεφάλου, όμως, και την αδράνεια των ιατρών, η ασθενής έπεσε σε κώμα μένοντας «φυτό». Η βλάβη ήταν ανεπανόρθωτη. Επιδικάστηκε αποζημίωση 500.000€ για την ασθενή και την οικογένειά της.

 

  • Νοσοκομείο στη Β. Ελλάδα υποχρεώθηκε σε αποζημίωση 700.000€ για μετάγγιση αίματος μολυσμένου με τον ιό του AIDS σε νεαρή κοπέλα, στην οποία και μεταδόθηκε. Κρίθηκε ότι δεν είχε προηγηθεί η κατάλληλη ενημέρωση προς τους αιμοδότες με ερωτηματολόγιο ακόμα και για το αν είχαν μια ερωτική επαφή με άγνωστο πρόσωπο

 

  • Μία επέμβαση στο θυρεοειδή δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα σε ασθενή καθώς οι γιατροί τραυμάτισαν τις φωνητικές χορδές οι οποίες παρέλυσαν. Αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, η φωνή της έγινε πολύ τραχιά και μπάσα και τελικά οδηγήθηκε σε αφωνία. Έλαβε αποζημίωση ύψους 100.000€.

 

  • Το Δημόσιο αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση μισό εκατομμύριο € για ιατρικό σφάλμα στη διάρκεια πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, που προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στην άτυχη ασθενή. Τώρα έχει στραφεί κατά των ιατρών (αναισθησιολόγου, χειρουργών κ.λπ.) αξιώνοντας να δώσουν εκείνοι το ποσό στο κράτος, λόγω της αφέλειας που επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

  • Στη διάρκεια αποστείρωσης και απονεύρωσης δοντιού, ο οδοντίατρος χρησιμοποίησε λάθος βελόνα και το καυστικό υγρό έπηξε και με την πίεση πετάχτηκε στο μάτι της ασθενούς προκαλώντας της έγκαυμα και αναπηρία, για την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση 30.000€ συν νόμιμους τόκους.

Τα περιστατικά αυτά ζημίωσαν ανεπανόρθωτα τους ασθενείς αλλάζοντας δια παντός την καθημερινότητα και τη ζωή τους.
 
Πηγή: Το Έθνος