Στα ύψη αυτοκτονίες σε ψυχιατρικές κλινικές. Στο εδώλιο δύο νοσηλεύτριες

Στα ύψη οι αυτοκτονίες σε ψυχιατρικές κλινικές! Στο εδώλιο δύο νοσηλεύτριες

17 Ιανουαρίου, 2019

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα αυτοκτονιών σε ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 40 τα τελευταία 4 χρόνια!
Η τελευταία αφορά μια 61χρονη γυναίκα που έβαλε τέλος στη ζωή της σε νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Ως υπεύθυνες για το περιστατικό αυτό κατηγορούνται δύο νοσηλεύτριες, καθώς δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη ή την αποτροπή του.
Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου αντιτίθεται στις κατηγορίες αυτές και προκήρυξε 3ωρη απεργία κατηγορώντας το κράτος για την απουσία ασφαλών εγκαταστάσεων αλλά και την έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού. Επίσης, αναφέρει ότι είχε επισημάνει το πρόβλημα αυτό ήδη στο Υπουργείο Υγείας από τον Ιούνιο του 2016 αλλά και το Σεπτέμβρη του 2017 χωρίς όμως να έχει επιλυθεί.
Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διέθετε ψυχιατρικό τμήμα, ούτε καν ψυχίατρο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοσηλεύονται στη Παθολογική Κλινική! Οι δύο κατηγορούμενες θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο σήμερα 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, τα τελευταία 4 χρόνια έχουν σημειωθεί πάνω από 40 αυτοκτονίες σε νοσοκομεία είτε λόγω ιατρικής αμέλειας είτε λόγω έλλειψης ενός ασφαλούς θεραπευτικού περιβάλλοντος.
Οι ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα θα πρέπει να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αρμόζει και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη θεραπεία τους.
Αν έχετε παρατηρήσει κι εσείς οποιοδήποτε περιστατικό που μπορεί να παρακωλύει τη σωστή φροντίδα των ασθενών, μπορείτε να το καταγγείλετε!
Με τη δική σας φωνή μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία στα νοσοκομειακά ιδρύματα!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]