Υδρογενής κνίδωση

Υδρογενής κνίδωση. Αλλεργία στο νερό;

10 Φεβρουαρίου, 2023

19χρονη με σπάνια πάθηση σε δάκρυα, ιδρώτα και νερό

H αλλεργική αντίδραση που μπορεί να έχει το σώμα το ανθρώπου, εξαρτάται από τον μοναδικό οργανισμό που έχει ο κάθε ένας. Οι αιτίες πολλές φορές είναι άγνωστες ή οφείλονται σε στρεσογόνους παράγοντες.

 

Μια σπάνια πάθηση έρχεται στην επιφάνεια. Η υδρογενής κνίδωση, είναι επίσης γνωστή ως αλλεργία στο νερό και υδατική κνίδωση. Είναι μια σπάνια μορφή φυσικής κνίδωσης στην οποία αναπτύσσονται κυψέλες στο δέρμα μετά από επαφή με το νερό, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του.

 

Μια νεαρή 19 ετών στο Λονδίνο, υποφέρει από αυτήν την σπάνια ασθένεια και είναι μια από τους 50 ανθρώπους υποφέρουν από αυτό. Σύμφωνα με συνεντεύξεις που έχει δώσει, προσπαθεί κάθε φορά να αποφύγει το νερό ή τουλάχιστον την μέγιστη ποσότητα του.

 

Σε κάθε επαφή με το νερό, το σώμα της γεμίζει εξανθήματα, με την αλλεργική αντίδραση να μην περιορίζεται μόνο στις κοκκινίλες. Φέρει δυσκολία στην αναπνοή, συνεχές φτέρνισμα, ενώ η κατανάλωση νερού για την ενυδάτωση του οργανισμού έχει αντικατασταθεί από γάλα.

 

Όπως η ίδια λέει, η «μάχη» για να μην έρθει σε καμία επαφή με το νερό είναι εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση, καθώς πρέπει σε καθημερινή βάση να ελέγχει το μετεωρολογικό δελτίο για πιθανότητα βροχής ώστε να προσαρμόσει ανάλογα τις μετακινήσεις της.

 

Δεν είναι η μόνη όμως  που αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν πως την έχουν.

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε αλλεργία στον ιδρώτα σας;  Το ίδιο το σώμα προκαλεί εξίσου επώδυνα εξανθήματα καθώς τα δάκρυα, μπορούν να αποφέρουν τον ίδιο πόνο.

 

Η μόνη ενδεδειγμένη θεραπεία για την περίπτωσή αυτή, είναι η χορήγηση αντί-ισταμινικών.

 

Μπορεί οι αλλεργίες όπως κάποιοι λένε, να εμφανίζονται ανά 8 χρόνια, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν έχουν σοβαρές παθήσεις ή είναι εξίσου σοβαρές περιπτώσεις.

 

Οι αλλεργικές αντιδράσεις συνήθως ξεκινούν στα σύνορα του σώματός μας με το περιβάλλον. Αυτά είναι το δέρμα από την εξωτερική πλευρά, η επιφάνεια της μύτης και του πνεύμονα, και η επιφάνεια του γαστρεντερικού σωλήνα από μέσα. Είναι λογικό ότι ανάλογα με το είδος του αλλεργιογόνου, πρωτοστατεί το αντίστοιχο όργανο.

 

Εσείς τι γνωρίζετε για τις αλλεργίες; Πατήστε τον σύνδεσμο.

Υδρογενής κνίδωση.