Καταδίκη γυναικολόγου για σωματική βλάβη σε βρέφος

Καταδίκη γυναικολόγου για σωματική βλάβη σε βρέφος

28 Ιανουαρίου, 2019

Ο γυναικολόγος τραυμάτισε σοβαρά την σπονδυλική στήλη του βρέφους!
Το χρονικό της υπόθεσης
Το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο και έφτασε ως τον Άρειο Πάγο δείχνει για ακόμα μια φορά τις μεγάλες διαστάσεις που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά λάθη στη χώρα μας.
Μία νεαρή μητέρα εισήρθε με πόνους τοκετού σε Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική. Η εφημερεύων μαιευτήρας αφού την εξέτασε, έκρινε ότι δεν απαιτούνταν η παρακολούθηση της μέλλουσας μητέρας από την ίδια, καθώς ο τοκετός της φαινόταν φυσιολογικός. Έτσι, ανέθεσε την έγκυο στην επίβλεψη ενός ειδικευόμενου γιατρού, ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τον τοκετό της γυναίκας.
Οι επιπλοκές στη γέννα
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της γέννας δημιουργήθηκαν επιπλοκές, καθώς οι ώμοι του βρέφους σφήνωσαν στη μήτρα της μητέρας. Ο ειδικευόμενος ιατρός, μην έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις για να αντιμετωπίσει την επιπλοκή, προσπαθούσε ανεπιτυχώς για ώρα να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη γυναικολόγο. Τελικά, καθώς το βρέφος κινδύνευε να πεθάνει από ασφυξία, ξεκίνησε βίαια να τραβάει το μωρό ώστε βγουν οι ώμοι του και να ολοκληρωθεί ο τοκετός.
Η λανθασμένη και βίαιη αντιμετώπιση του γιατρού είχε ως αποτέλεσμα το βρέφος να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να υποβληθεί για αρκετό καιρό σε φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες για την αποκατάσταση της σπονδυλικής του στήλης. Οι γονείς του μωρού στράφηκαν στην δικαιοσύνη, κατηγορώντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου για ιατρικό λάθος.
Το Δικαστήριο υπέρ της οικογένειας
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη για αμέλεια την γυναικολόγο της κλινικής, καθώς δεν αντιλήφθηκε την κατάσταση της εγκυμονούσης και δεν έδρασε έγκαιρα για την πρόληψη της επιπλοκής. Αντιθέτως, ανέθεσε όλη την διαδικασία του τοκετού σε ειδικευόμενο γιατρό, ο οποίος δεν κατείχε ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία για τη σωστή αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προκλήθηκε. Η γιατρός καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση και αποζημίωση στην άτυχη οικογένεια για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Δυστυχώς δεν είναι η μόνη Ελληνίδα που είδε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της να μετατρέπεται σε άσχημο εφιάλτη!
Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται αντί να ζήσουν το όνειρο που ανέμεναν από Ιατρικά Λάθη Εγκυμοσύνης και Μαιευτικής! Οι γυναικολόγοι μάλιστα είναι η δεύτερη ειδικότητα που είναι πιο επιρρεπής σε Ιατρικά Λάθη!
Εάν έχετε πέσει και εσείς θύμα γυναικολογικού λάθους ήρθε η ώρα να σπάσετε τη σιωπή σας! Όσο δεν μιλάτε κάποιος άλλος μπορεί να βρίσκεται στη θέση σας!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]