Κίνδυνος για τους ασθενείς! Μάστιγα οι γιατροί με τα πλαστά πτυχία για τη Δημόσια Υγεία!

14 Δεκεμβρίου, 2018

Ολοένα και περισσότερες υποθέσεις «μαϊμού» γιατρών βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα ελληνικά νοσοκομεία να μένουν εκτεθειμένα και χιλιάδες ασθενείς να βρίσκονται αβοήθητοι στα χέρια ανειδίκευτων απατεώνων.
 
Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται τα κρούσματα γιατρών του ΕΣΥ με ψεύτικες πιστοποιήσεις και πλαστά πτυχία που όχι μόνο εργάζονται και πληρώνονται μισθούς από το Δημόσιο, αλλά πολύ περισσότερο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασθενών.
 
Με αφορμή τις αυξανόμενες αποκαλύψεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με Πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.
 
Ήδη από την αρχή της διαδικασίας η έρευνα έχει φέρει στο φως πολλές περιπτώσεις απατεώνων.  Ειδικότερα δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Σοκαριστική είναι, επίσης, η περίπτωση πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει, μάλιστα, το πτυχίο ελληνικού Πανεπιστημίου. Ο συγκεκριμένος παρουσιαζόταν ως καρδιολόγος σε διάφορα αθλητικά σωματεία.
 
Ακόμα μία περίπτωση που προκαλεί, όχι μόνο για τον κίνδυνο στον οποίο εξέθεσε δεκάδες ψυχικά άρρωστους ασθενείς, αλλά επειδή κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 150.000 ευρώ, είναι και η περίπτωση εργαζόμενου βοηθού νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο, ο οποίος εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο. Ο συγκεκριμένος πιάστηκε όταν κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75%, ενώ πριν την απόλυση υπέβαλε τα δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.
 
 
Μετά την εξέλιξη αυτή η σύνταξη δε θα του χορηγηθεί, ενώ βρίσκεται πλέον κατηγορούμενος με αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη  για ζημία 150.000 ευρώ που προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Οι αποκαλύψεις και οι νέες περιπτώσεις που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας με τα περιστατικά απάτης σε βάρος ασθενών ώθησαν τον ΙΣΑ να ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψει τη Δημόσια υγεία.
 
Αν έχετε και εσείς κάποια καταγγελία να κάνετε σχετικά με κάποια υπόθεση που έχει πέσει στην αντίληψή σας σε Δημόσιο νοσοκομείο ή σχετικά με κάποιον γιατρό, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα