Νεκρή 13χρονη από σκωληκοειδίτιδα

Νεκρή από μια σκωληκοειδίτιδα 13χρονη μαθήτρια

23 Ιανουαρίου, 2019

Ολόκληρη η Φθιώτιδα, αλλά και η Ελλάδα ήρθε για ακόμα μία φορά αντιμέτωπη με ένα τραγικό περιστατικό θανάτου σε ελληνικό νοσοκομείο. Μια υπόθεση που ακόμα ερευνάται, αλλά προκαλεί αποτροπιασμό, αφού ένα 13χρονο παιδί μπήκε για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και έχασε τη ζωή του.

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄τάξης του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εισήχθη γύρω στις 5:00 το πρωί της Παρασκευής στα Επείγοντα νοσοκομείου της Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Στις 3:00 το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου γύρω στις 7:00 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν για μια ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η συντετριμμένη οικογένεια αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση. Ωστόσο ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμα από τι «έφυγε» το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτη 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…».

Οι πραγματικές ευθύνες των νοσοκομείων ή των γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση του μικρού κοριτσιού δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με τη ζωή παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα απλό πρόβλημα ρουτίνας.

Το αν ή όχι ο συγκεκριμένος θάνατος αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό ιατρικό λάθος μένει να αποδειχθεί, ωστόσο η επιθυμία των γονιών για δικαίωση έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

Οι γονείς μίλησαν γι’ αυτό που τους συνέβη και επιθυμούν να ξεκινήσουν αυτόν τον μακρύ αγώνα της δικαίωσης της ψυχής του παιδιού τους, αλλά και της απόδοσης ευθυνών εκεί που υπάρχουν.

Αν έχετε και εσείς να μοιραστείτε μια παρόμοια ιστορία, η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Συνηγόρου του Ασθενή θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας με αίσθημα ευθύνης!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]