Νέο περιστατικό θρόμβωσης από AstraZeneca

19 Μαΐου, 2021

Νέο περιστατικό θρόμβωσης…

 

Ένα νέο περιστατικό με θρόμβωση, ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες και αφορά μία γυναίκα 47 ετών. Η γυναίκα εμβολιαστήκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstaZeneca πριν από 15 ημέρες. Σήμερα, η γυναίκα, νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Eμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Η ίδια, είναι μητέρα τριών παιδιών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον εμβολιασμό της εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Η επιπλοκή που εμφάνισε είναι αυτοάνοση και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Η κατάσταση της υγείας της 47χρονης…

 

Η γυναίκα σχεδόν αμέσως ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα της. Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πονοκέφαλος επιδεινώθηκε. Τότε, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής όπου διαμένει και εκείνος με τη σειρά του, την παρέπεμψε την έστειλε ως επείγουσα περίπτωση στο κοντινότερο νοσοκομείο.

 

Εκεί έγινε η εισαγωγή της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο. 

 

Στο ΠΑΓΝΗ, της έγινε αξονική τομογραφία και δόθηκε εξιτήριο με την οδηγία να κάνει η ίδια μια μαγνητική….

 

Παρ’ όλα αυτά, οι συγγενείς της αναφέραν ότι τα συμπτώματα επέμεναν για τις ημέρες που ακολούθησαν. Στις 12 Μαΐου, η 47χρονη σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Εκεί της έγινε μαγνητική που έδειξε τη θρόμβωση.

 

Κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, στην Νευροχειρουργική Κλινική…

Ακόμη δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το εάν ευθύνεται το εμβόλιο AstraZeneca για τη θρόμβωση, ωστόσο, διενεργείεται έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της από την πρώτη στιγμή που έφτασε εκεί.

Παράλληλα με την υπόθεση της 47χρονης μητέρας, ο ΕΟΦ εξετάζει τι συνέβη με την περίπτωση ενός άλλου πολίτη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και εμφάνισε θρομβώσεις σε ηλικία μόλις 35 ετών.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας