Πλαστική Χειρουργική: Γυναίκες μιλάνε για τα λάθη που τους κατέστρεψαν τη ζωή! (Α’ Μέρος)

16 Οκτωβρίου, 2018

Η Πλαστική Χειρουργική τις περισσότερες φορές γίνεται για λόγους καλαισθησίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιατροί μπορούν να δείχνουν λιγότερη συνέπεια απ’ ότι στις υπόλοιπες επεμβάσεις!
Ειδικά στην εποχή μας που οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει “μόδα” ακολουθώντας τις τάσεις της Αμερικής, πολλές γυναίκες έχουν πέσει θύματα ιατρικού λάθους!

Γυναίκες που άλλαξε η ζωή τους από πλαστικούς χειρουργούς της Αθήνας αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή και να μιλήσουν ανοιχτά!

Η Μελίνα έκανε την πρώτη της πλαστική επέμβαση όταν ήταν 28 χρονών.

 

 

Ήθελε να ακολουθήσει τα πρότυπα ομορφιάς που παρουσιάζονται στην τηλεόραση, γαλλική μύτη, σαρκώδη χείλη και μεγάλο στήθος!

 

Αποφάσισε να ξεκινήσει με τη μύτη της και να λεπτύνει το κόκκαλο! Συμβουλεύτηκε 3 πλαστικούς χειρουργούς πριν αποφασίσει στον τελικό γιατρό. Όλοι παρουσίασαν την επέμβαση ως επέμβαση ρουτίνας και ότι θα χρειάζονταν μόνο να λείψει 5 ημέρες από τη δουλειά.

 

Δυστυχώς επέλεξε τον γιατρό που είχε την πιο οικονομική τιμή, κάτι που η ίδια παραδέχεται ότι ήταν λάθος αλλά το κατάλαβε αργότερα! Ο γιατρός αυτός τις έδειξε πολλές φωτογραφίες από μύτες που είχε φτιάξει και της είπε ότι εξειδικεύεται τόσο σε αυτό το κομμάτι που τον φωνάζουν “μυτάκια”!

 

Η εγχείρηση κόστιζε 2.000 ευρώ μαύρα ενώ οι υπόλοιποι της ζητούσαν 4.000 ευρώ τουλάχιστον!

Αρχικά της είχε πει ότι χρειάζεται τοπικη αναισθησία αλλά ένα βράδυ πριν την εγχείρηση της είπε ότι τελικά θα κάνει ολική!

 

Μετά το τέλος της επέμβασης, η Μελίνα διανυκτέρευσε στην κλινική με πυρετό ενώ της είχε πει ότι θα έφευγε αυθημερόν! Πονούσε φρικτά και το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο γιατί ο πλαστικός αναγκάστηκε να σπάσει το κόκκαλο της μύτης ενώ το πλάνο ήταν απλά να το “λιμάριζε”.

Το χειρουργείο που με παραμόρφωσε!

Μελίνα, 35 ετών

Αυτό το “λιμάρισμα” ήταν ένα μοιραίο λάθος όπως αποδείχτηκε αργότερα!  Η Μελίνα πλήρωσε άλλα 1.500 ευρώ για νοσηλεία αφού έμεινε μία εβδομάδα εν τέλει μέσα στην κλινική αλλά αυτό δεν ενδιέφερε καθόλου τον γιατρό όπως δήλωσε η ίδια. 

Η ίδια είπε “όπως αποδείχθηκε, δεν ενδιαφερόταν για τίποτα!”

 

Την πρώτη εβδομάδα είχε σοβαρά οιδήματα και μελανιές στο πρόσωπο της και είχε φοβηθεί πάρα πολύ γιατί κανένας δεν την είχε ενημερώσει για τέτοιου είδους αποτελέσματα!

 

2 μέρες της είπε ότι θα έχει τον νάρθηκα και μετά θα είναι όλα καλά! 10 μέρες έμεινε με τις γάζες μέχρι να δει την καινούρια της μύτη στον καθρέφτη! Η Μελίνα είπε: “Είδα την Miss Piggy στον καθρέφτη. Πέρασα όλον αυτόν τον πόνο και τον φόβο για να έχω ένα παραμορφωμένο πρόσωπο και η μύτη μου ήταν σαν να την έχει αφοδεύσει κάποιο πουλί!”


Η δικαιολογία του πλαστικού χειρουργού ήταν ότι ακόμα ήταν πρησμένη η μύτη και ότι σε 6 μήνες θα είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα! Εντωμεταξύ η Μελίνα ντρεπόταν μέχρι και να αντικρίσει ξανά τους φίλους και την οικογένεια της! Αυτό που συνεχώς σκεφτόταν ήταν ότι η ίδια το προκάλεσε στον εαυτό της!

Φυσικά ξανά είδε τον πλαστικό πολλές φορές μήπως και διόρθωνε τη μύτη της! Πολλές φορές βρέθηκε με δάκρυα στα μάτια μέσα στο ιατρείο του! Συνέχιζε να της λέει να κάνει υπομονή και ότι σε 6 μήνες θα φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα! 

 

Μάλιστα είχε το θράσος να της προτείνει να κάνει υαλουρονικό στη μύτη ή στα ζυγωματικά για να φαίνεται αλλιώς η μύτη!

 

“Ευτυχώς, κάτι με κράτησε, γιατί στο καθιστικό του είδα πολλά “εκτρώματα” και μου έκανε εντύπωση πώς δεν είχα παρατηρήσει πιο πριν όλες αυτές τις γυναίκες.”, δήλωσε η Μελίνα.

 

Τελικά η Μελίνα έψαξε και βρήκε έναν πολύ καλό πλαστικό χειρούργο για να της διορθώσει το πρόβλημα! Φυσικά ήθελε πολύ δουλειά, χρόνο και χρήματα.

 

“Τον “χασάπη” δεν τον κυνήγησα ποτέ δικαστικά”… λέει η Μελίνα και το μετανιώνει ακόμα!

 

Η Μελίνα φοβήθηκε τότε να κινηθεί δικαστικά αλλά αποφάσισε να γίνει η φωνή όλων αυτών των γυναικών που καταστράφηκε το πρόσωπο τους αλλά και η ζωή τους από μία πλαστική επέμβαση!

 

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας και τι μπορείτε να κάνετε σε τέτοια περίπτωση λάθους! Και κυρίως μιλήστε για να μην έρθει άλλη γυναίκα στη θέση σας!

Δεν πρέπει να δείχνετε καμία ανοχή σε λάθος από Πλαστική Χειρουργική 
επειδή σκέφτεστε ότι το επιλέξατε μόνες σας. Το λάθος είναι του γιατρού, όχι δικό σας!