Θάνατος της 14χρονης: Ιατρικό Λάθος καταγγέλει ο πατέρας

23 Ιουνίου, 2021

Το τραγικό συμβάν του θανάτου μίας 14χρονης, έχει βυθίσει στη θλίψη την Επανομή Θεσσαλονίκης και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο θάνατος της οφείλεται σε ιατρικό λάθος…

 

Το άτυχο 14χρονο κορίτσι, ήθελε χάσει βάρος. Ο λόγος, το bullying που δέχονταν από άλλα παιδιά για τα κιλά της στο σχολείο… Η οικογένεια της αποφάσισε να τη βοηθήσει και βρήκε έναν ειδικό γιατρό, για να της πραγματοποιήσει επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι, για να χάσει ορισμένα κιλά.

 

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε και για δύο μέρες το νέο κορίτσι βίωσε αφόρητους πόνους… μέχρι που στο τέλος, κατέληξε. 

 

Ο πατέρας της ιερέας π. Βησσαρίωνας Καντούνης, δηλώνει πεπεισμένος ότι ο γιατρός προέβη σε κάποιο σοβαρό ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια της επέμβαση, το οποίο της κόστισε την ίδια της τη ζωή… 

 

Σε συνέντευξη του, ο ιερέας συγκλονίζει με τα λόγια του, αναφέροντας ότι “θέλαμε να κάνει την επέμβαση να δώσουμε του παιδιού μας λίγη ποιότητα ζωής”…. Τονίζει δε, ότι μία επέμβαση που θεωρούνταν “ρουτίνας” ήταν αρκετή να χάσει τη ζωή της το παιδί… Όλα όσα αναφέρει στη συνέντευξη:

«Ήταν ιατρικό λάθος. Το παιδί μου το σκότωσε ο γιατρός. Δεν ήθελε αλλά το σκότωσε. Το δαχτυλίδι του έσκισε, του παιδιού, το στομάχι και αυτός σηκώθηκε κι έφυγε ταξίδι και έδιωξε το παιδί στο σπίτι με αναβράζοντα παυσίπονα, ούτε μια αντιβίωση και γέμισε το στομαχάκι του γαστρικά υγρά και τα έκαψε όλα. Πάει το παιδάκι μου, η κούκλα μου 14 ετών. Μου την πήρε. Μου διέλυσε τη ζωή. Το δαχτυλίδι αυτό δημιούργησε στο παιδί τρύπα στο στομάχι, το διέλυσε. Ο γιατρός μας είπε ότι πήγε καλά η επέμβαση. Την άλλη μέρα μας έδωσε εξιτήριο και πήγαμε σπίτι μας. Τον γιατρό τον πήρα 2-3 φορές τηλέφωνο γιατί το κορίτσι πονούσε και έλεγε δώστε παυσίπονα και οκ όλα καλά. Το παιδί όμως άρχισε να σβήνει μέσα του. Εγώ δεν είμαι γιατρός. Είδα το παιδί μου μετά από μιάμιση μέρα ότι δεν είναι καλά.

 

Τον ξαναπήρα. Και μου είπε ότι λείπει στη Γερμανία και να την πάω σε ιδιωτική κλινική και την πήγα. Το σκότωσε το παιδί μου. Το σκότωσε. Είναι δολοφόνος. Πρέπει να φύγει. Δεν πρέπει να χειρουργεί. Τον είχα ρωτήσει αν υπάρχουν κίνδυνοι, τίποτα δεν θα πάθει μου απάντησε. Οι γιατροί στην κλινική προσπάθησαν να το σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχαν διαλυθεί όλα μέσα του. Το παιδί μου, σύμφωνα με τους γιατρούς, έφυγε από πολυοργανική ανεπάρκεια που οφείλεται σε περιτονίτιδα που προέκυψε από διάτρηση στομάχου έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό. Τα λεφτά τους νοιάζουν μόνο; 

 
Εμείς ρουτίνα το θεωρούσαμε. Θέλαμε να κάνει την επέμβαση να του δώσουμε του παιδιού μας λίγη ποιότητα ζωής. Τα άλλα παιδιά του έκαναν bullying του κοριτσιού μου, επειδή είχε κιλά. Ξέρετε τι είναι αυτό;  Μου έλεγε το παιδάκι μου: «Μπαμπά με κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη μου! Μπαμπά με κάνουν παρέα μόνο για να τους κερνάω! Μπαμπά με λένε χοντρή». Μην ανησυχείς παιδί μου, έλεγα, εγώ θα σε βοηθήσω. Μου έλεγε ότι όταν τελείωνε το σχολείο, θα ήθελε να γίνει νοσηλεύτρια για να βοηθάει τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Τι να κάνω εγώ τώρα που μου έφυγε;»

Είναι ο δεύτερος θάνατος από τον ίδιο γιατρό…

 

Η συγκλονιστική είδηση, έρχεται από έναν ακόμη πατέρα, αυτή τη φορά ενός νέου άνδρα 24 ετών από την Καβάλα. To Μάιο του 2017, δηλαδή πριν 4 χρόνια , ο κ. Δήμητρης Σινιώρης έχασε το παιδί του από ιατρικό λάθος – όπως αναφέρει – με υπεύθυνο τον ίδιο γιατρό.

 

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξη του: 

 

«Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον ιερέα για να γίνουμε «μία γροθιά» και να κάνουμε, από κοινού, ό,τι είναι δυνατόν ώστε να κυνηγήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που μας στέρησε τα παιδιά μας. Αν και ο πόνος δεν σταμάτησε ποτέ, με το που είδα όσα κατήγγειλε ο ιερέας ξύπνησε η οργή μέσα μου. Ήταν σαν να άκουγα την ιστορία του δικού μου παιδιού. Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να συνεχίζει να χειρουργεί κανονικά; Εμείς αποφασίσαμε να υποβληθεί το παιδί μου σε μία επέμβαση καλαισθησίας η οποία, όπως μας διαβεβαίωσε, ήταν χειρουργείο-ρουτίνας και μέσα σε 9 μέρες υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε».

Η ιστορία του 24χρονου…

 

Ο 24χρονος νεαρός, ήταν υπέρβαρος και γι’ αυτό το λόγο είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Ο πατέρας του άτυχου νέου αναφέρει ότι μεγάλωσε μόνος τα παιδιά του, καθώς η σύζυγός του είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα…

 

Από την αρχή είχε εκφράσει τις ανησυχίες του γι’ αυτή την επέμβαση. Ρωτούσε συνέχεια τον γιατρό αν υπήρχε κίνδυνος και τονίζει ότι εκείνος τον διαβεβαίωνε ότι είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες εγχειρήσεις και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο…

 

Πρόκειται για τα ίδια λόγια που είπε και στον ιερέα…

 

Έτσι, αποφάσισαν ο 24χρονος Νίκος να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Στις 12 Μαίου του 2017,  έκανε την επέμβαση για την τοποθέτηση του γαστρικού δακτυλίου. Ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

 

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας  άρχισε να νιώθει δυσφορία. Μία ημέρα αργότερα η κατάστασή του επιδεινώθηκε… Υπέθεσαν ότι οι πόνοι οφειλόταν στην επέμβαση και τηλεφώνησαν στον γιατρό ο οποίος τους καθησύχασε.

 

Ο 24χρονος όμως, παρουσίασε πιο σοβαρή δυσφορία και επισκέφτηκε το γιατρό προκειμένου να τον εξετάσει, ο οποίος για μία ακόμη φορά, τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό…

 

Το ίδιο βράδυ η κατάσταση του 24χρονου επιβαρύνθηκε, επισκέφθηκαν μία πνευμονολόγο που τους παρέπεμψε στο ΚΥ Χρυσούπολης. Η πνευμονολόγος τους συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου εκεί τον επισκέφθηκε ο γιατρός ο οποίος του είχε κάνει την επέμβαση με τον γαστρικό δακτύλιο. 

 

Ο γιατρός κατέληξε ότι ο 24χρονος είχε υποστεί πνευμονική εμβολή και ενώ για δύο ημέρες η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς, τον μετέφεραν και πάλι στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

 

Εκεί, η κατάστασή του χαρακτηρίσθηκε κρίσιμη. Ο πατέρας του αναφέρει: «Θυμάμαι ακόμη τα λόγια του γιατρού να μου λέει ότι φεύγει η ζωή μέσα από το παιδί μου λες και την τραβάει ένα χέρι»…

 

Μόλις 15 λεπτά αργότερα του ανακοίνωσαν ότι ο Νίκος του άφησε την τελευταία του πνοή.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Η οικογένεια, είχε ορίσει πραγματογνώμονες οι οποίοι ανέφεραν ότι ο 24χρονος «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα».

 

Τονίζεται, ότι η μόλυνση δεν διαγνώσθηκε έγκαιρα από τους γιατρούς με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή και να επιφέρει το θάνατο του 24χρονου…

Ο πατέρας του προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

 

Ο πατέρα του 24χρονου βρήκε τη δύναμη να προσφύγει νομικά κατά των υπευθύνων γιατρών. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, το δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο γιατρός καθώς και ένας νοσοκομειακός γιατρός έχει προσδιορισθεί για το φθινόπωρο. Ο ίδιος αναφέρει: 

"Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έχασα το παιδί μου τόσο άδικα. Ήθελα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το χαμό του..."

Πηγή: Newsit

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας