Θάνατος 13χρονης: Ο ιατροδικαστής “δείχνει” τους γιατρούς

25 Ιανουαρίου, 2019

Η Λαμία θρηνεί το θάνατο της 13χρονης Ιωάννας η οποία άφησε την τελευταία της αναπνοή μετά από επιδείνωση της κατάστασής της. Οι γονείς της μικρής δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν το παιδί τους να χάνεται μέσα σε λίγες ημέρες, τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα.
Η οικογένεια της άτυχης Ιωάννας επιρρίπτει τις ευθύνες στο ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε την περίθαλψη της κόρης τους θεωρώντας ότι έκαναν κακή εκτίμηση και διαχείριση της κατάστασής της.
Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και όταν η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει επικίνδυνα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας, με σκοπό να λάβει καλύτερη ιατρική φροντίδα. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και το κοριτσάκι έχασε τη μάχη και “έφυγε” από τη ζωή.
Η ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή κατέγραψε στην έκθεση της ότι η αιτία θανάτου ήταν η περιτονίτιδα που προκλήθηκε από ρήξη στομάχου.
Ο ιατρικός σύμβουλος και ιατροδικαστής της οικογένειας, αλλά και ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση “δείχνουν” τους γιατρούς.
Η χειρουργική επέμβαση που διενεργήθηκε στο κορίτσι δεν ήταν η ενδεδειγμένη για την κατάστασή της, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσει περιτονίτιδα. Κατά τη νοσηλεία της και στα δύο νοσοκομεία οι γιατροί αγνόησαν βασικές απεικονιστικές εξετάσεις και βασικά συμπτώματα τα οποία οδηγούσαν στην εύρεση του προβλήματος που υπήρχε στο στομάχι.
Τα διαδοχικά λάθη των γιατρών οδήγησαν στο θάνατο της μικρής και η οικογένεια θα “πολεμήσει” μέχρι εσχάτων για να δικαιωθεί.
Τα λάθη κοστίζουν ζωές και αν δεν τιμωρηθούν δυστυχώς ο φαύλος κύκλος δεν θα σταματήσει ποτέ.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]