Θάνατος 9χρονου σε περιφερειακό νοσοκομείο: Δεύτερο κρούσμα σε 1,5 χρόνο!

Θάνατος 9χρονου σε περιφερειακό νοσοκομείο: Δεύτερο κρούσμα σε 1,5 χρόνο!

30 Ιανουαρίου, 2019

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μία φορά. Μετά τις αποκαλύψεις για το θάνατο 14χρονης από ιατρικό σφάλμα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, το φως της δημοσιότητας είδε άλλο ένα περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 9χρονου Δημήτρη.
Το άτυχο αγοράκι εισήχθη στο ίδιο περιφερειακό νοσοκομείο με την 14χρονη Ιωάννα. Ο 9χρονος είχε έντονους πόνους στην κοιλιακή περιοχή. Οι γιατροί προχώρησαν σε μία σειρά από εξετάσεις και διαβεβαίωσαν τους γονείς του ότι το παιδί θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Όσο περνούσαν όμως οι μέρες νοσηλείας το παιδί εμφάνιζε περισσότερα συμπτώματα όπως ζαλάδα και ναυτία. Οι πόνοι εξακολουθούσαν να ταλαιπωρούν τον μικρό και οι γιατροί εντοπίζοντας διάτρηση στομάχου αποφασίζουν να υποβάλλουν τον Δημήτρη σε επέμβαση εντεροκτομής – σκωληκοειδεκτομής.
Δυστυχώς η εγχείρηση δεν βελτίωσε την κατάσταση του παιδιού με αποτέλεσμα οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν να εισηγηθούν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αττικής. Παρά την προσπάθεια που έγινε για να σωθεί το παιδί, οι υπευθυνοι ενημέρωσαν την οικογένεια του μικρού ότι ο Δημήτρης είχε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η καρδούλα του μικρού δεν άντεξε και ο Δημήτρης “έφυγε” από τη ζωή μετά από ταλαιπωρία ημερών.
Το ιατροδικαστικό πόρισμα “έδειξε” ως αιτία θανάτου τις αλλοιώσεις οξείας περιτονίτιδας.
Οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν τόσο άδικα το αγγελούδι τους. Έχουν επιλέξει να κινηθούν νομικά και να βρουν το δίκιο τους τουλάχιστον στις δικαστικές αίθουσες, τιμωρώντας εκείνους που “έπαιξαν”, όπως λένε, με τη ζωή του παιδιού τους.
Η υποστελέχωση των ελληνικών νοσοκομείων, οι ελλείψεις και η κακή οργάνωση ζημιώνουν δεκάδες ασθενείς καθημερινά. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;
 
Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία της 14χρονης Ιωάννας που έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο.