Αγρίνιο: Παρέμβαση Εισαγγελέα για ιατρική αμέλεια στη Μ.Ε.Θ.

10 Ιουνίου, 2021

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Αγρινίου, οι συνέπειες της πανδημίας και των ελλείψεων του Ε.Σ.Υ. είναι πιο ορατές από ποτέ… Μέσα σε λίγες ημέρες, 40 από τους 41 ασθενείς που μπήκαν  ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης κατέληξαν… Ο διοικητής του νοσοκομείου, παραιτήθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των συγγενών των θανόντων.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση, της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορoνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Εισηγήθηκε μάλιστα η διερεύνηση να πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και γιατρών. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που αναφέρουν περί θνητότητας που φτάνει ακόμη και το 100%.

Ο Συνήγορος του Ασθενή σας παρέχει τη δυνατότητα να ορίσετε Ιατροδικαστή για τη νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του συγγενικού σας προσώπου.

Οι οικογένειες ζητούν να οριστεί Ιατροδικαστής

 
Οι αμφιβολίες των οικογενειών πολλών εξ αυτών που έχασαν τη ζωή τους, γέννησαν πολλά ερωτηματικά για το τι συνέβη στη Μ.ΕΘ. Έτσι, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους και δηλώνουν ότι προτίθενται να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου των αγαπημένων τους προσώπων. 
 

Η Εισαγγελία Αγρινίου ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να λάβει τους ιατρικούς φακέλους, να διοριστούν τεχνικοί συμβούλοι, να ελεγχθεί τι συνέβη και να διαπιστωθεί έαν υπάρχουν παραλήψεις ή όχι...Διευκρινίζεται μάλιστα, ότι υπάρχουν και μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που προτίθενται να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και ειδικότερα στη ΜΕΘ κορονοϊού. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας