Δύο θάνατοι ασθενών εκτός Μ.Ε.Θ.

26 Μαρτίου, 2021

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο, οι Μ.Ε.Θ. βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται ακόμη και σε ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, διασωληνωμένοι.

 

Οι κλινικές έχουν γεμίσει ασφικτικά σε όλη την Περιφέρεια Αττικής και την ίδια στιγμή, οι τεράστιες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό βρίσκονται στο κενό, αφού οι Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας, εξαντλήθηκαν ακόμη και για εκείνους. 

Οι ειδικοί εκφράζουν εδώ και καιρό τις ανησυχίες τους για την επιδημιολογική εικόνα. Ανησυχούν για την κατάσταση στα νοσοκομεία, που δίνουν καθημερινή μάχη ώστε να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά των ασθενών με κορονοϊό, τα οποία αυξάνονται κάθε ώρα.

 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας (ΠΟΕΔΗΝ) παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19.

Η κατάσταση φαίνεται ότι έφτασε στο απροχώρητο, καθώς τις τελεύταιες ημέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με δύο θανάτους ασθενών που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν.

 

Οι επιστήμονες και οι γιατροί τονίζουν ότι τα νοσοκομεία είναι πλέον στα όρια τους. Κάνουν έκκληση να προστεθούν κρεβάτια στις ΜΕΘ…

 

Τονίζουν ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Γίνεται μάλιστα λόγος για εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια, τη στιγμή που οι ίδιοι δίνουν μάχη ακόμη και πέρα από τις δυνατότητές τους.

Υποψιάζεστε Ιατρική Αμέλεια;

 
Εάν πιστεύετε ότι η φροντίδα της υγείας σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας, έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά και να αποζημιωθείτε για τη βλάβη που υποστήκατε. Το δικαίωμα στην Υγεία είναι για όλους.

 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ζητήσετε νομικές συμβουλές σε περίπτωση που υποψιάζεστε αμέλεια ή λάθος σε βάρος σας της δικής σας υγείας ή συγγενή σας. Ανάλογα με τις συνθήκες που περιβάλλουν το περιστατικό στην υγεία σας, ενδέχεται να μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση για την κακή ιατρική πρακτική σε βάρος σας. Ο προσδιορισμός της αιτίας είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας διεκδίκησης σας.

 

Ο Συνήγορος του Ασθενή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των θυμάτων που αμελήθηκε η υγεία τους και είναι πάντα δίπλα στα θύματα ιατρικού λάθους και τις οικογένειες τους. Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί οποιοαδήποτε μορφής βλάβη, ηθική ή σωματική, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, είμαστε εδώ να σας ακούσουμε!

 

Επικοινωνήστε σήμερα με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com.
Με σεβασμό στο λειτούργημα του γιατρού και την προσπάθεια του να το εξασκεί καθημερινά με τα μέσα που διαθέτει, οφείλουμε να διασφαλίζουμε νομικά τον κάθε ασθενή με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του ιατρικού συστήματος.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας