Δύσκολες ώρες για τον 42χρονο μετά τον εμβολιασμό του

17 Ιουνίου, 2021

Ένας ακόμη ασθενής εμφάνισε σοβαρότατες παρένεργειες από το εμβόλιο AstraZeneca. Πρόκειται για έναν άνδρα 42 ετών ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και εμβολιάστηκε με AstraZeneca.

 

Τα λόγια της αδελφής του

 

Δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του έπεσε σε κώμα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η αδερφή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο 42χρονος εμφάνισε σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ και όπως αναφέρει η αδελφή του, στην αρχή νόμισαν ότι οφείλεται στη ασθένειά του…

 

«Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα», αναφέρει η αδελφή του.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για το 42χρονο

 

Ο 42χρονος που από τη Δευτέρα του Πάσχα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Διαγνώστηκε με θρόμβωση στο πόδι και σύνδρομο Guillain Barre δέκα μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca. Ειδικότερα, έΈπαθε υποτροπή της σκλήρυνσης από το Guillain Barre και έκανε φλεγμονές στο κεφάλι. Βρίσκεται στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα -αύριο θα “φύγει” ανέφερε συγκλονισμένη η αδερφή του…

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή, υποτροπίασε. Εισήχθη στο “Νοσοκομείο Γεννηματάς” και μετά από μία ημέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική όπου παρέμεινε για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

 

Ο άτυχος άνδρας, προσήλθε στο κέντρο Υγείας Χολαργού στις 20 Απριλίου για το εμβόλιο. Ενημέρωσε το υγειονομικό προσωπικό πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, είπε όλο το ιστορικό του, ότι παίρνει ανοσοτροποιητικά, μυοχαλαρωτικά και συνολικά τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει. Η οικογένεια του, απορεί πώς σ’ έναν άνθρωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας κάνανε το εμβόλιο και δε το AstraZeneca… 

 

Ο 42χρονος ήταν υπέρμαχος των εμβολίων, κάτι το οποίο μας θυμίζει έντονα την υπόθεση της 44χρονης που απεβίωσε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Υποψιάζεστε ότι έχετε υποστεί βλάβη λόγω του εμβολίου εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

Αποζημίωση για βλάβες από εμβολιασμό

 

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  καθιστά σαφές ότι όσοι έχουν υποστεί βλάβη στην υγείας τους μετά από εμβολιασμό, δικαιούνται ν’ αποζημιωθούν, ανεξάρτητα από εάν υπάρχει παράλληλα ιατρικό λάθος. Ακόμη και αν οι τυχόν βλάβες  δημιουργήθηκαν μετά από εμβολιασμό και ανεξάρτητα από το εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού (ιατρικό λάθος) και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, σύμφωνα με την απόφαση, οι παθόντες πρέπει να αποζημιώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας