6 Έλληνες γιατροί στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου!

6 Έλληνες γιατροί στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου!

4 Μαρτίου, 2019

Τιμώντας τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και φυσικά κάνοντας όλη την Ελλάδα περήφανη, οι έξι γιατροί που παρουσιάζονται παρακάτω εντάσσονται στη λίστα των κορυφαίων ιατρών παγκοσμίως.
 
Η λίστα περιλαμβάνει 669 γιατρούς απ’ όλο τον κόσμο με τη μεγαλύτερη επιρροή και το σημαντικότερο έργο. Οι γιατροί της λίστας είναι στην κορυφή αναζητήσεων συγγραμμάτων και ερευνών του Google Scholar Citations.
 
Ο καθηγητής ιατρικής Γιώργος Χρούσος πρώτος μεταξύ Ελλήνων…
Ανάμεσα στους Έλληνες ιατρούς την υψηλότερη θέση καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Χρούσος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Υγείας Μητέρας – Παιδιού και της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής. Ο καθηγητής τοποθετήθηκε στη 37η θέση της κατάταξης ανάμεσα σε 669 επιστήμονες του κλάδου του.
 
Τον καθηγητή ιατρικής Γ. Χρούσο ακολουθούν κατά σειρά οι Έλληνες γιατροί:
  • Τομ Μανιάτης – καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης (70ός)
  • Νικόλαος Πέππας – καθηγητής χημικής μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν (130ός)
  • Γιάννης Ιωαννίδης – καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (191ος),
  • Φαίδων Αβούρης – φυσικοχημικός της ΙΒΜ (209ος)
  • Στυλιανός Αντωναράκης – καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης (235ος)

 

Την κορυφή καταλαμβάνει ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο Αυστριακός ιατρός, φυσιολόγος, ψυχίατρος και θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας. Η λίστα κατατάσσει τόσο τους εν ζωή ιατρούς, όσο και κι εκείνους που έχουν αποβιώσει, με τη μεγαλύτερη επιρροή σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα ψηλά…

 

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να υπάρχουν επιστήμονες – πρότυπα για τους νέους γιατρούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο λειτούργημα. Για να διαπρέψει κανείς στην ιατρική, αλλά και σε κάθε επάγγελμα θα πρέπει να έχει σύνεση και επιμονή για να ακολουθήσει το όνειρο του. Κάθε σημαντικός επιστήμονας συμβάλει με το έργο του στην αντιμετώπιση ασθενειών και τη δημιουργία νέων πρακτικών και θεραπειών. Οι άνθρωποι που θέτουν στόχους ανταπεξέρχονται σε όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος με σκοπό το κοινό καλό.

 
Πηγή: http://www.thetoc.gr/

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Υποψιάζεστε ιατρική αμέλεια σε βάρος της υγείας σας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα