Στα όρια παραίτησης οι γιατροί στην Αττική

5 Μαρτίου, 2021

Στα όρια παραίτησης βρίσκονται οι γιατροί της Αττικής, τονίζοντας τις αδυναμίες του Ε.Σ.Υ. ν’ ανταποκριθεί στην κατάσταση ανάγκης που επιβάλλει η πανδημία.

 

Οι ιατροί των νοσοκομείων που δέχονται covid-19 περιστατικά, τονίζουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες που προκαλεί ο κορονοϊός στους θεράποντες ιατρούς και νοσηλευτές, ενώ παράλληλα ο κυβερνητικός σχεδιασμός αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες. Περιγράφουν την κατάσταση ως χαοτική, στο χώρο των νοσοκομείων και τονίζουν ότι οι γιατροί βρίσκονται στα όρια της απελπησίας προκειμένου να συνεχίσουν να πράττουν το λειτούργημα τους. Παράλληλα, οι πολύωρες αναμονές και ο συγχρωτισμός ασθενών τόσο με Covid, όσο και των κοινών περιστάτικων, δημιουργούν αφόρητες πίεσεις.

Ανάγκες και ελλείψεις…

 
Ο Συνήγορος του Ασθενή, επισημαίνει διαρκώς τον κίνδυνο αμέλειας και μη κατάλληλης ιατρικής φροντίδας, της οποίας γίνονται αποδέκτες οι ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό, αλλά και κάθε είδους ασθενής που χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

 

Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μας, το Ε.Σ.Υ. βρίσκεται σε πανικό, καθώς οι κλινικές έχουν γεμίσει ασφικτικά σε όλη την Περιφέρεια Αττικής. Δεκάδες είναι οι οι ασθενείς που βρίσκονται σε ράντζα, ενώ παράλληλα,  οι ανάγκες των των ασθενών με κορονοϊό είναι τεράστιες.

 

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα, αλλά  ανησυχούν πολύ περισσότερο, για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, δίνουν καθημερινή μάχη (από τις διοικήσεις μέχρι και τους γιατρούς ή/και τους νοσηλευτές) ώστε να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά των ασθενών που ασθένησαν από την πανδημία και αυξάνεται κάθε ώρα που περνάει.

 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας (ΠΟΕΔΗΝ) παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19.

Υποψιάζεστε Ιατρική Αμέλεια;

 
Εάν πιστεύετε ότι η φροντίδα της υγείας σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας, έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά και να αποζημιωθείτε για τη βλάβη που υποστήκατε. Το δικαίωμα στην Υγεία είναι για όλους.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ζητήσετε νομικές συμβουλές σε περίπτωση που υποψιάζεστε αμέλεια ή λάθος σε βάρος σας της δικής σας υγείας ή συγγενή σας. Ανάλογα με τις συνθήκες που περιβάλλουν το περιστατικό στην υγεία σας, ενδέχεται να μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση για την κακή ιατρική πρακτική σε βάρος σας. Ο προσδιορισμός της αιτίας είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας διεκδίκησης σας.

Ο Συνήγορος του Ασθενή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των θυμάτων που αμελήθηκε η υγεία τους και είναι πάντα δίπλα στα θύματα ιατρικού λάθους και τις οικογένειες τους. Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί οποιοαδήποτε μορφής βλάβη, ηθική ή σωματική, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, είμαστε εδώ να σας ακούσουμε!

Επικοινωνήστε σήμερα με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com.
Με σεβασμό στο λειτούργημα του γιατρού και την προσπάθεια του να το εξασκεί καθημερινά με τα μέσα που διαθέτει, οφείλουμε να διασφαλίζουμε νομικά τον κάθε ασθενή με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του ιατρικού συστήματος.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας