Η χειρουργική επέμβαση της Συγγραφέως Κ. Πλουμιδάκη (1)

Η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας κολλαγόνου, κόντεψε να αφαιρέσει τη ζωή της Συγγραφέως Κ. Πλουμιδάκη

6 Απριλίου, 2023

Αισιόδοξα τα νέα για τους ασθενείς

Ακόμα μια επέμβαση ρουτίνας αισθητικής χειρουργικής, που δημιούργησε προβλήματα υγείας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά μέσα από συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας Κ. Πλουμιδάκη, έγινε γνωστό πως και η ίδια δέχτηκε μια αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Αφορούσε την αφαίρεση συνθετικού κολλαγόνου από την περιοχή των χειλιών, κάτι που μετέτρεψε τη ζωή της σε εφιάλτη, από το 2020.

Η ιστορία ξεκινά στο Κολοράντο το 2020, όπου μαζί με τον σύζυγο διέμεναν για διακοπές και δουλειά. Η επαφή και η γνωριμία με τον πλαστικό χειρουργό ήρθε τυχαία. Ο γιατρός που ήταν Ελληνικής καταγωγής, συστήθηκε ως ειδικός με εκατοντάδες πελάτες από όλη τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, έχοντας ιατρείο στην Φλόριντα.

Όπως η ίδια αναφέρει:

«Είμαι με τον άνδρα μου σε μονοήμερη εκδρομή το 2020, στο Βέιλ στο Κολοράντο. Εκεί που περπατούσαμε στο δρόμο και μιλούσαμε ελληνικά μας πιάνει την κουβέντα κάποιος και μας συστήνεται ως Έλληνας πλαστικός χειρουργός. Με κοιτούσε έντονα και μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς να του έχω δώσει κανένα δικαίωμα με ρωτάει “Τι έχεις κάνει στα χείλη σου;” Η αλήθεια είναι πως πριν 30 χρόνια είχα κάνει μια ένεση κολλαγόνου. Ενδιάμεσα δεν τα είχα πειράξει ποτέ. Ο γιατρός μιλούσε για επέμβαση ρουτίνας. Αυτό ήταν τέλη Νοεμβρίου του 2020.

Έτσι την επόμενη πλέον χρονιά και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021 τον επισκέπτομαι και στις 19 Ιουλίου έκανα την εγχείρηση. Κάναμε και παρέα. Το έκανε συνέχεια μου είπε. Όλους αυτούς τους μήνες ο ίδιος είχε κρατήσει επαφή μαζί μας. Μας έπαιρνε συχνά τηλέφωνο τον άντρα μου κι εμένα και αναπτύξαμε μια φίλια μαζί του όπως κάνουν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατάφερε και κέρδισε την πλήρη εμπιστοσύνη μας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης μου έλεγε πως όλα πήγαιναν καταπληκτικά. Μου έκανε τοπική αναισθησία. Κάποια στιγμή μου έκανε πολύ εντύπωση, γιατί μου έβγαλε κομμάτι του μυός μου δεξιά και μου είπε ότι έβγαλε ένα σουβλάκι τυλιγμένο σε σιλικόνη. Αυτό το σουβλάκι ήταν ο μυς μου και κατέληξε στα σκουπίδια. Δεν έδωσα παραπάνω σημασία, γιατί ήθελα να δω το υλικό. Απλά μου έκαναν εντύπωση τα λόγια του. Αυτό που έβγαλε είναι ο λόγος που σήμερα δεν έχω μυ. Δεν έχω μυ, δεν έχω σφικτήρα μυ, δεν έχω το σφίξιμο. Έτρωγα εννέα μήνες με καλαμάκι.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου έβλεπα πως συνεχίζει έτσι και με ενημέρωσε ο γιατρός δεν είχα καλή επούλωση. Εκείνη την Τρίτη αφού δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την επούλωσή μου, αποφάσισε να μου χορηγήσει μία ένεση με αιμοπετάλια. Το βράδυ νέκρωσα. Οδηγήθηκα σε περαιτέρω θρόμβωση και έμεινα με το νεκρό δέρμα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, με κίνδυνο να πεθάνω. Τη σοβαρότητα ποτέ δεν μου την είπε.
Όταν είδα ότι έχασα σχεδόν το πρόσωπό μου ήθελα να αυτοκτονήσω και σκεφτόμουν τις μεθόδους . Δεν ήθελα να πηδήξω από τον 10ο γιατί με ανατρίχιαζε ο διαμελισμός και επειδή τα μόνα χάπια που είχα από το γιατρό ήταν κάποια ηρεμιστικά σκεφτόμουν πόσα θα χρειαστώ για να πεθάνω και να μη μείνω φυτό.

Αυτές τις σκέψεις τις έκανα δύο φορές, πρώτα όταν δεν είχα χείλη και μετά όταν με εγκατέλειψε ο γιατρός απότομα. Αυτό που με κράτησε στη ζωή πλην της οικογένειάς μου είναι τα 35 χρόνια μελέτης βιβλίων αυτοβοήθειας που έβαλα σε εφαρμογή για να μπορέσω να επιζήσω.
Όταν πέρασαν οι δέκα μέρες και έβγαλα το νεκρό δέρμα, είδα αυτό που δε μπορείτε να βγάλετε στην τηλεόραση. Μετά με έραψε με μεμβράνη. Έκανα 7 χειρουργεία και πάνω από 40 εβδομάδες ενέσεων. Θα συνεχίσω τις ενέσεις για άλλο ενάμιση χρόνο. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να χειρουργηθώ. Τα νεύρα θέλουν χρόνια για να συνδεθούν. Έχουμε δικαστική διαμάχη σε αμερικανικά δικαστήρια. Για έναν χρόνο με εκλιπαρούσε να μην του κάνουμε μήνυση και του είπαμε δε θα σου κάνουμε.

Είμαι η μοναδική στον κόσμο με τέτοιου είδους ζημιά από χειρουργείο. Μου το είπανε. Έχω δει 22 γιατρούς. Από λάθος χειρουργείο να φτάσεις σε καθολική νέκρωση που δεν έχει μείνει τίποτα δεν έχουν δεύτερο. Το πολύ κακό είναι πως τα πάντα πάνω μου είναι πειραματικά. Δεν έχουν δεύτερο. Αυτός πλήρωνε ως τη μέρα που με παράτησε 14 Ιουλίου. Όταν με παράτησε είχε περάσει ένας χρόνος. Με παράτησε δύο ώρες πριν τις ενέσεις. Τώρα τα πληρώνουμε όλα εμείς».

Από τότε και μέχρι σήμερα έχει πολλά και σύνθετα προβλήματα, αφού ακόμα πίνει νερό και τρέφεται μόνο με καλαμάκι, ενώ αναμένει την ημέρα που θα δικαιωθεί δικαστικά!

Η ιατρική είναι ένα μέσο που θα πρέπει να εμπιστευόμαστε, όπως και τους επιστήμονες που ασκουν το λειτούργημα.

Προσοχή στους γιατρούς που εμπιστεύεστε ή στις θεραπείες τους. Δυστυχώς  αρκετά τα φαινόμενα και οι υποθέσεις. Ας θυμηθούμε τι συνέβη πριν λίγο καιρό στην Πάτρα ή σε κέντρο αισθητικής στην Αθήνα. Ακόμα χειρότερα στην Θεσσαλονίκη όπου ανήλικη έχασε τη ζωή της.

Ο Συνήγορος του Ασθενή βρίσκεται εδώ για εσάς και ακούει τα προβλήματα υγείας που σας έχουν δημιουργήσει και το σημαντικότερο..επιλύει υπόθεσης προς όφελός σας.